| Ademcoach | Jongeren inspirator

Wie ben ik?

Mijn naam is Glenn Salvesen, geboren in 1982 in de Noorse stad Tønsberg, de oudste stad van Noorwegen gecreëerd door de Vikingen. 
Op mijn 4e levensjaar ben ik verhuisd samen met mijn moeder en broer naar Nederland, een vreemd land voor mij als kleine Viking. Opgegroeid met mijn twee broers, moeder en stiefvader. Ik heb een goede jeugd gehad met allemaal leuke dingen die we toen deden. En toch miste er iets..

In mijn tienerjaren begon ik de straat te verkennen, kwam in aanraking met drank, blowen en later ook hard drugs. Ik raakte steeds verder van mijn mezelf, en van mijn pad verwijderd en daardoor ook met alle mensen om mij heen. Ik begaf me steeds meer op het donkere pad en begon te stelen, te liegen en te bedriegen. Het werd van kwaad tot erger, ik belande door mijn gedrag in de gevangenis en later ook in een kliniek.

Ik kan je vertellen dat dit mijn leven ten goede totaal veranderd heeft.

Ik kwam in de gevangenis in aanraking met een spiritueel leraar Osho uit India middels het boek De man die uit zijn hersenen zakte van Jan Foudraine, een oud psychiater die Sannyasin (Een spiritueel leerling) was geworden. Mijn leven was totaal veranderd, ipv in een gevangenis te zitten ervoer ik de tijd meer als een kloostertijd waar ik me volledig verdiepte in de materie van Osho. 3 uur per dag mediteren, lezingen van Osho luisteren via cassettebandjes die ik mocht lenen van een Sannyasin Ojas die ik op miraculeuze wijze ontmoete en ook een hele goede vriend werd en nu nog steeds is. Boeken lezen die beschikbaar waren of die ik kon lenen. Mijn leven was volledig toegewijd als leerling van Osho.. Osho had zijn lichaam al een aantal jaar geleden daarvoor verlaten maar zijn wijsheid leeft nog steeds voort, velen raken door zijn boeken, lezingen en verschillende meditaties enorm geïnspireerd.

Uiteindelijk heb ik 12,5 jaar te maken gehad met justitie en het recht systeem. 12,5 jaar totaal geen zeggenschap over mijn leven zoals velen dit voor ogen hebben. Ik moest mijn leven volledig geven aan mensen die hiervoor (gestudeerd) hadden of gewoon een baan kregen om als bewaarder of therapeut aan het werk te mogen. 

Ja, en toen was ik  in 2015 ineens weer vrij man.. Natuurlijk heb ik wel een hele tijd kunnen wennen aan het leven in de maatschappij. Het enige verschil tussen een begeleider om je heen hebben of een reclassering die jouw leven nog volledig kan bepalen en volledig vrij zijn van welke maatregel dan ook.. 
Maakt een wereld van verschil.

foto over mij

Gelukkig ging het leven na detentie op een positieve manier door. Ik heb verschillende kantoor baantjes gehad en kwam in aanraking met verschillende mensen op het spirituele pad en ging verschillende ceremonies en workshops bijwonen.
Wat mijn leven het meest veranderd heeft is het werken met de adem, dat dit zo een krachtige tool is voelde ik al wel heel sterk maar dat het mijn volledige leven zou worden had ik nooit gedacht. 
Ik was net vrij man en kwam toen via een vriendin bij een boekpresentatie in aanraking met Robert Bridgeman. Dankzij hem heb ik meditatie structureel in mijn leven kunnen integreren. Ik deed een opleiding tot  Mindfulness & meditatie trainer, ik heb hier een certificaat voor deelname voor ontvangen.

Tijdens mijn opleiding kwam ik in aanraking met Marleen van den Hout, de Adem fluisteraar. Zij heeft een methode ontwikkeld de Beter Ademen® methode. Een methode die jou uitnodigt om op een nieuwe effectieve manier je adem terug te brengen naar de basis, jouw basis. Ik heb de opleiding tot beter adem coach met succes afgerond en mag ik haar methode uitdragen de wereld in.

 

Mijn visie:

De naam De Ademlaar komt voort uit de adelaar, de adelaar is altijd bij me, dit is ook een kracht waar ik mee werk. In mijn logo komt deze ook terug op het zeil van mijn Vikingschip. Aangezien ik met de adem werk om jouw weer bij jezelf terug te brengen voelde De Ademlaar heel erg kloppen. In het schip neem ik je mee op ademreis, de adelaar blaast de adem in de zeilen en we nemen je mee op reis, een reis naar binnen, een reis naar jezelf, om van hieruit op onderzoek te gaan naar wat zich ook maar aandient.