| Ademcoach | Jongeren inspirator

Mijn Verhaal

Ik ben geboren in Noorwegen en opgegroeid in Amsterdam. Mijn tienerjaren waren nogal onstuimig. Ik ging om met de verkeerde vrienden en had een laag zelfbeeld. Ik voelde me vaak alleen en werd regelmatig gepest. Ik verveelde me vaak, bracht mijn tijd voornamelijk door op straat.

Ik wist niet hoe om te gaan met mijn gevoelens. Ik zocht afleiding en houvast in drank en softdrugs. Op mijn 16e belandde ik 2x in de jeugdgevangenis. Ondanks de betrokkenheid van vele hulpverleners, lukte het niet mijn leven een andere wending te geven. Ik miste de juiste voorbeelden en voelde me niet gezien en begrepen.

Gevangenis en tbs

Nadat ik op mijn 18e in aanraking kwam met harddrugs ging het nog verder bergafwaarts. Ik pleegde ernstige geweldsmisdrijven, waarvoor ik een langdurige gevangenisstraf en tbs kreeg.

Ik kwam in contact met een spiritueel leraar. Ik voelde me opgelucht toen hij me voor de eerste keer in de gevangenis bezocht. Ik voelde me gezien en begrepen. Steeds als hij langs kwam in de kliniek, groeide het vertrouwen in mezelf. Langzaam ging ik geloven in mijn toekomst. Stap voor stap liet ik een leven vol onbegrip, leugens en ellende achter me.

Je hebt altijd een keuze

Inmiddels ben ik al een tijd vrij. Ik leef vanuit vertrouwen, rust en liefde. Dat is een hele bewuste keuze. Alles in mijn leven is namelijk ontstaan vanuit de keuzes die ik zelf heb gemaakt.

Als jongeren inspirator kies ik ervoor, om op te staan voor de jongeren voor wie support niet vanzelfsprekend is. Ik inspireer en begeleid jongeren die zich verloren, niet gezien en onbegrepen voelen. Ik laat hen voelen dat ze ertoe doen. De belangrijkste boodschap die ik hen mee geef: jij bepaalt hoe je leven loopt! Je hebt altijd een keuze!