| Ademcoach | Jongeren inspirator

Gelukkig Zijn

Wil je echt gelukkig zijn en elk moment nemen voor wat het is? Hoe doe je dat en wat is er voor nodig om zo een staat van zijn voor elkaar te krijgen? Is dat wel mogelijk echt gelukkig zijn? Kun je wel elk moment stralen met licht in je ogen?

gelukkig zijn

Zit geluk in dingen?

Waar geluk, waar vind je dat nou? Kun je dit gelukkig zijn kopen?
veel mensen denken gelukkig te zijn als ze een huis, een auto, een boot, een mobieltje of wat dan ook hebben gekocht. Veel geld hebben om te kunnen kopen wat ze willen hebben. Wie wilt dat nu niet?

Zit geluk in dingen, in materie, in het fysieke? Zit het geluk in het hebben van een partner? Wat nu als je dolgelukkig bent met een prachtige vrouw. Jullie wonen samen en delen een prachtig huis en plots wordt ze ziek, ze krijgt kanker, een tumor in haar hoofd en binnen 1 week is ze er niet meer.. overleden…

Waarde hechten aan wat je echt gelukkig maakt

Ze is overleden, ze is er niet meer en daar zit je dan. Al je geluk in één keer uit elkaar gespat, wat moet je toch verder met je leven? En natuurlijk is het zo dat dit voorbeeld wel een hele extreme is en dat dit voor iedereen een klap in het oog is. Maar wat ik er mee wil aangeven is, zit gelukkig zijn hem in het hebben van een partner of een mooi huis of wat dan ook.. of zit het waar geluk in ons zelf? In het aanwezig zijn, elk moment kunnen genieten van het leven zoals het komt maar ook zoals het weer gaat?

Ik denk het zelf wel namelijk. Het is zeker fijn om die leuke vrouw of man te hebben in je leven, het kan echt een aanvulling zijn en er toe bijdragen in jouw gelukkig zijn. Maar jouw geluk is niet afhankelijk van iets buiten jezelf. Eigenlijk is het zelfs zo dat alles wat buiten jou is jouw afhankelijk maakt. Dat mocht het weg vallen dan kan dit invloed hebben op jouw geluk.

Hoe kan ik gelukkig zijn?

De vraag is natuurlijk hoe kan ik er nu voor zorgen dat ik niet afhankelijk ben van alles wat zich buiten mij bevindt? Hoe kun je dit in je dagelijkse leven toepassen? Dit is zeker mogelijk, en natuurlijk gaat dit met vallen en opstaan. Ik leer zelf ook elke dag weer meer en stap voor stap wordt ik steeds bewuster van mijn handelingen en leer ik ook dichter bij mezelf te blijven, me niet af te laten leiden door zaken om mij heen als ik me weer eens leeg en depressief voel. Wat ik dan doe is tv uit, mobiel weg. ik ga de natuur in en geniet van de vogels die fluiten. Ik ga mediteren of een adem sessie doen. Waar het om gaat is de verbinding voelen met jezelf en het leven waar je in leeft. De truc is, en dat is een hele belangrijke, NIET NADENKEN!

Gelukkig zijn is niet nadenken

Wat ik zelf doe als ik wakker wordt is:

 • Ik sta op
 • Ga naar het toilet
 • Drink een glas water
 • Ga naar mijn kamertje waar mijn stoel al klaar staat
 • Ik stretch wat met mijn lichaam (yoga)
 • Doe mijn adem oefeningen (Breathitation)
 • Ik ga mediteren, gewoon zijn in het moment zonder oordeel aandacht geven aan wat er gebeurd.
 • Voel mij dankbaar voor alles in mijn leven
 • En dan begint mijn dag.
 • door de dag heen ben ik mij regelmatig bewust van mijn adem en mijn lichaam
 • Ik voel mij regelmatig dankbaar voor wat ik heb
 • Voor het slapen gaan doe ik nog eens een meditatie
 • En dan ga ik lekker slapen

Stralen met licht in je ogen

Een behoorlijk stappenplan maar voor mij werkt het, ik kan zeggen dat ik me gelukkig voel. Ik voel een basis in mezelf en ik voel mij krachtig in wie ik ben en ik heb het gevoel dat ik de hele wereld aan kan. Dit is voor mij echt gelukkig zijn.

Het doet mij in ieder geval stralen met licht in mijn ogen.

Wil jij nu ook Leren hoe jij stap voor stap kunt leren om de adem in je leven te integreren op een manier die jouw sterker maakt, meer zelfbewust en je laat stralen, elk moment weer? Neem dan contact met mij op. Bel, app of vul het contact formulier in. Geef aan waar je graag aan zou willen werken en samen komen we tot een datum en tijd.