| Ademcoach | Jongeren inspirator

BREATHITATION

Een krachtige ademmethode gebaseerd op de Beter Ademen® methode ontwikkeld door Marleen van den Hout.

Ik heb hier mijn eigen methode van gemaakt genaamd de Breathitation. Er zijn verschillende technieken waar je je adem mee kunt gebruiken. De methodes die veel aangeboden worden zijn bijvoorbeeld de Wim Hof Methode (The Iceman), Holotropic Breathwork, Buteyko methode, Shamanic Breathwork, Alchemy of Breath, Rebirthing, Stans van der Poel, Quantum Light Breath en nog veel meer manieren om met de adem te werken. Al deze technieken zijn hele mooie en krachtige manieren van ademen die je toe kunt passen om iets in jezelf los te maken of om iets in beweging te brengen. Het enige wat ik zelf mis bij deze methodes is hoe kun je je dagelijkse adem patroon kunt veranderen zodat het bijdraagt aan jouw welzijn, aan een gelukkiger leven, aan meer rust in je leven. Misschien heb je wel meer energie nodig of kom je moeilijk in slaap? De Breathitation kan je helpen op al deze vlakken en veel meer. 

Wat is de Breathitation nu eigenlijk? 

Dit is een methode van een uur anderhalf uur waarin de focus gelegd wordt op het uitademen, langer dan je gewend bent. Gedurende de sessie bouwt het ademtempo zich op waardoor er meer lucht in je lichaam komt, meer dan je lichaam gewend is. Omdat je de focus legt op het lange uitademen zorgt het uitademen er voor dat je genoeg koolzuur (co2) weer in je bloed opgenomen kan worden, hierdoor kan er zuurstof afgegeven worden op die plekken waar jouw lichaam zuurstof  het meest nodig heeft. 

Tijdens de adem sessie kan je je bewust worden van blokkades in jou die jij onder ogen mag zien. Dit kunnen blokkades zijn van onder andere boosheid of onderliggend verdriet welke misschien wel jaren vast heeft gezeten omdat er iets gebeurd is in jouw leven waardoor dit vast is komen te zitten. Oude herinneringen die diep verborgen hebben gezeten kunnen ineens bij je naar boven borrelen, je kan inzichten krijgen die je weer helpen verder te komen op jouw levenspad.

Een mooi voorbeeld die ik ook wel gebruik om aan te duiden hoe de adem werkt: Jouw leven is als een rivier, het water stroomt zonder problemen van de berg af naar beneden. Soms wild soms bijna roerloos maar er is beweging. Het kan ook zijn dat ergens onderweg het water niet goed door kan stromen omdat er allemaal rotsen en puin ligt. (Negatieve ervaringen, gedachtes of emoties die je diep hebt weggestopt in jou) Door je adem te gebruiken hef je die blokkades op waardoor de emoties weer vrij kunnen bewegen, er ontstaat E-Motion (beweging) en diepe lagen komen vrij. Dit is het werk wat ik samen met jou wil bereiken, dat jij je oude opgeslagen, vastzittende emoties de vrije loop kunt laten gaan in een veilige setting. Als de blokkade eenmaal opgeruimd is val jij als vanzelf in een innerlijke rust en vrede, in een staat van zijn waar niks moet, alles ok is en jij volledig kunt zijn zonder dat jij iets hoeft. Je valt letterlijk stil.

Boek een ademsessie

Je kan bij mij altijd een 1 op 1 sessie boeken, maximaal 2 personen. Ik ga hierbij in op de methode, hoe je de adem het beste kunt gebruiken en waarom je dit dan zo doet en hoe je dit in je dagelijkse leven toe kunt passen. Er zijn ook ademsessies met groepen, hiervoor huur ik een ruimte af en gaan we de methode verdiepen en toepassen. Deze bijeenkomsten kun je vinden in de agenda. 

Neem contact met mij op om een afspraak te maken, ik kijk er in ieder geval enorm naar uit er iets moois van maken met elkaar!